Oud en nieuw gaan hand in hand

De Hoogstraat is een drukke, levendige winkelstraat, waar je nu eens niet de internationale merken vindt, maar alleen lokale winkeltjes, eethuisjes en cafeetjes.  Jacques Jordaens, een van onze grote barokschilders, is geboren in het nummer 13, naast een van de toegangen tot de Vlaaikensgang, een gelukkig bewaard gebleven overblijfsel van het 16de eeuwse Antwerpen.

Een van de antiekwinkels in de Kloosterstraat

Een van de oudste gebouwen in de Hoogstraat bevindt zich bij de St-Jansvliet. Het is het Juliaansgasthuis. Pelgrims op weg naar Compostella konden er overnachten. En dat kunnen ze nog altijd, hoewel het gasthuis nu gevestigd is op de St-Jansvliet en ongetwijfeld een beetje meer comfort biedt dan het oude gebouw. De kapel van het oude gasthuis huisvest vandaag de Zwarte Panter, een van de toonaangevende kunstgalerijen van de stad met een brede waaier aan hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland.

En als je hier toch bent: wandel nog wat verder naar het zuiden en stap de wondere wereld van de Kloosterstraat binnen. Zowat een kilometer lang vind je hier de ene antiekzaak naast het andere vintagewinkeltje en daartussenin opnieuw gezellige koffiehuizen, restaurants en cafés.

To make your visit to this website as smooth as possible we use cookies. The cookies are used for statistical reasons and do not store any personal data. If you do not wish to use cookies. You can indicate this by clicking on the No button.