Het Steen: een oudje in een nieuw kleedje

Het oudste gebouw in de stad is het Steen, het enige overblijfsel, samen met een stukje muur, van de oude stadskern op de Werf. Veel Sinjoren herinneren zich nog levendig dat in het Steen het Nationaal Scheepvaartmuseum gevestigd was, maar voordien heeft het gebouw nog heel wat andere functies gekend zoals bvb. burcht van de markgraaf (de oorspronkelijke functie) en gevangenis van waaruit de ter dood veroordeelden hun laatste tocht naar de Grote Markt aanvatten.

Het Steen versie x.0

Impressie van het nieuwe Steen.
Foto: Opera Amsterdam en Studio Louter

Binnenkort krijgt het gebouw, dat nu grotendeels leegstaat, een heel nieuwe functie en wordt het uitgebouwd tot een ware  toegangspoort naar de stad.

Er zal een gratis toegankelijk gedeelte ingericht worden, waar de toerist alle mogelijke informatie over de stad kan bekomen, en een betalend gedeelte waarin hij alvast grondiger kennis kan maken met wat de stad zoal te bieden heeft op cultureel, maar ook op culinair en sportief vlak.

‘Old meets new’

In het projectr zal druk gebruik gemaakt worden van de allernieuwste technologieën. Zo zullen er heel wat projecties op muren, plafond en zelfs vloer. Door een historisch venster zal je bvb. naar de stad in de Middeleeuwen kunnen kijken, maar uiteraard is er ook aandacht voor de stad van nu, met o.m. het shoppingaanbod en het uitgebreide gastronomische panorama dat de stad te bieden heeft.

Je zal nog wel even geduld moeten oefenen: de werken starten volgend jaar en het vernieuwde Steen zal zijn deuren open kunnen werpen in 2020.

To make your visit to this website as smooth as possible we use cookies. The cookies are used for statistical reasons and do not store any personal data. If you do not wish to use cookies. You can indicate this by clicking on the No button.