Red&Blue heet nu Cargo Club

Antwerpen heeft een levendig nachtleven met o.m. twee zeer populaire disdo’s in het gebied ten noorden van de oude stad.

Foto: kioni papadopoulos, rr

Midden in de prostitutiewijk, het Schipperskwartier, vind je ‘Café d’Anvers’. Vroeger bevond zich in dit pand aan de Verversrui cinema Ritz. De arme mensen uit de buurt gingen in de winter vaak de hele namiddag in de cinema zitten, om het even wat er speelde: het was er warm en goedkoper dan in huis zelf te moeten stoken in hun kleine appartementjes. Nu komen elk weekend chique jongelui afgezakt om hier de bloemetjes eens flink buiten te zetten.

Een beetje verder in de Lange Schipperskapelstraat bevindt zich “Red and Blue”. Deze disco was het trefpunt voor de Vlaamse holebi’s. Vanaf midden januari 2017 verandert de naam in “Cargo Club”, want de club gaat zich minder exclusief op holebi’s richten. Af en toe zullen nog speciale holebi-evenementen georganiseerd worden onder het oude “Red and Blue” logo.

Bron (tekst en afbeelding): GVA 

To make your visit to this website as smooth as possible we use cookies. The cookies are used for statistical reasons and do not store any personal data. If you do not wish to use cookies. You can indicate this by clicking on the No button.