Waarheen om te eten?

Wat ook je smaak is, je vindt ongetwijfeld een gezellig restaurant in Antwerpen: traditionele Vlaams-Belgische keuken, Franse keuken op haute cuisine niveau of op zijn bistrots, oosters, mediterrans. Noem het, we hebben het.

Mijn favoriete Italiaans restaurant is ‘Verona’, mooi gelegen in de schaduw van de kathedraal op de Oude Korenmarkt. Een straat met heel wat restaurants, maar voor mij steekt ‘Verona’ er bovenuit. Het is er gewoonlijk erg druk, maar de keuken is prima georganiseerd, zodat je nooit lang op je maaltijd hoeft te wachten. Will je in de buurt een klasse restaurant met echte haute cuisine, dan moet je de ‘Sir Anthony Van Dyck’ in de Vlaaikensgang bezoeken. Alleen al de locatie is een omwegje waard, je waant je terug in het Antwerpen van de 16de eeuw.

Een andere zone met veel restaurants is het zuiden van de stad, aan de Vlaams en Waalse Kaai. ‘Bizie Lizie’ (Vlaamse Kaai 16) is een bistrot waar ik nog nooit ontgoocheld werd. Bij hen kan je terecht voor traditionele Frans-Belgische gerechten.

Natuurlijk vind je ook rond het Centraal Station heel wat eetgelegenheden. De echte Chinese keuken vind je in China Town (Van Wesenbekestraat). In de Stationstraat vind je eten in alle kleuren en geuren, net als op de De Keyserlei. De meest van deze restaurantjes bieden behoorlijke gerechten tegen een redelijke prijs.

Nog een plek waar je terecht kan voor lekker eten is Zurenborg, vooral dan op en rond de Dageraadplaats.

To make your visit to this website as smooth as possible we use cookies. The cookies are used for statistical reasons and do not store any personal data. If you do not wish to use cookies. You can indicate this by clicking on the No button.