Nog twee redenen om het Rubenshuis te bezoeken

Door een gift van het Koning Boudewijnfonds beschikt het Rubenshuis straks over twee nieuwe meesterwerken. Een schilderij van Rubens en een zelfportret van Jordaens, twee tijdgenoten van Rubens, zullen tot de collectie van het museum gaan horen.

Het schilderij van Van Dijck is een van een reeks portretten van de apostelen. In dit geval gaat hem om Mattheus, de apostel die bij het kringetje kwam om het aantal opnieuw op twaalf te brengen na de zelfmoord van Judas.

Het zelfportret van Jordaens is een kopie van het zelfportret dat in Neuburg aan de Donau hangt. Het is gemaakt door een leerling van Jordaens en door de meester zelf bijgewerkt.

Volgende week zijn de twee schilderijen te zien op de kunstbeurs Brafa in Brussel. Daarna gaan ze naar het KIK om grondig onderzocht te worden, waarna ze definitief hun plaatsje zullen krijgen in het Rubenshuis.

Foto: KIK-IRPA

To make your visit to this website as smooth as possible we use cookies. The cookies are used for statistical reasons and do not store any personal data. If you do not wish to use cookies. You can indicate this by clicking on the No button.