Iets nieuws om naar uit te kijken

We hebben dan misschien al honderden soorten bier, meer dan welk land ook ter wereld waarschijnlijk, maar het lijkt nog altijd niet te volstaan. Brouwers allerhande zijn met de regelmaat van een klok bezig om nieuwe smaken te creëren: verschillende soorten hop combineren, kruidencombinaties uittesten, of zoals Moorgat, aan de slag gaan met vaten.

www.duvel.com

Duvel is een sterk blond bier dat heel populair is, niet alleen in Vlaanderen trouwens. De laatste jaren heeft de brouwerij elk jaar een nieuwe triple hop uitgebracht, elke keer met een andere combinatie van hopsoorten, en bijgevolg een heel eigen smaakpalet. In sommige cafés worden vandaag soms tot vier verschillende jaargangen van de triple hop aangeboden, en later dit jaar, waarschijnlijk april of mei, afhankelijk van de maturatie, komt een vatgelagerde versie van de Duvel op de markt. De eiken vaten waarin de Duvel ligt te rusten zijn oude bourbonvaten, de nieuwe Duvel gaat daarin ongetwijfeld een heel nieuw pallet van smaken en aroma’s kunnen ontwikkelen.

To make your visit to this website as smooth as possible we use cookies. The cookies are used for statistical reasons and do not store any personal data. If you do not wish to use cookies. You can indicate this by clicking on the No button.